lördag 1 november 2008

Ny lya

Än en gång är jag rumskompis med en blond, lockig svenne brud. I vanliga fall heter hon Helena men nu är det Lovisa. Hana åkte tillbaks till Spanien i går så jag och Lovisa passade på att ta över hennes rum. Så nu har vi flyttat ut från det internationella kollektivet och in i en lägenhet som vi delar med en palestinsk tandläkare. Lägenheten ligger på den, enligt många, trevligaste gatan i stan.


Eftersom vi är i arbien finns det inte riktigt namn på gatorna så vi kallar gatan The Post Office Street och den ligger sjukt nära Al Manara aka Down Town Ramallah. Och området lutar mer mot det kristna så det är här alla (5) pubbar och spritbutiker ligger. Funderar ofta på hur människorna i det här landet hade mått om det hade varit tillåtet inom islam att dricka alkohol...

Den stora sängen är min, Lovisa fick den lite smalare i det andra hörnet

Vårt arbetsrum/torkrum då det är det enda rum
i lgh som är någorlunda varmt


Så nu när jag bara har en månad kvar här ska jag jobba stenhårt på att:
1. prata arabiska hemma
2. bli full så ofta som möjligt

Nä, inte då.
Men jag ska gå ut mer och socialisera av 2 anledningar:
1. jag har aldrig gått ut så lite i hela mitt liv
2. måste skaffa lite hook ups så att jag kan få ett jobb när skolan är slut

För nu när jag har grunderna i arabiska så tänkte jag att jag kanske inte behöver plugga lika hårt utan kan mest fokusera på glosorna å lägga mer tid på att hänga ute.
Mitt nya liv börjar dock inte förrän på måndag för då har jag Midterm Exam i Fosah. Och det är egentligen det jag ska göra nu. Plugga. Inte sitta här å bubbla på om mitt nya hem.

Yalla bye

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow, imponerande blog och resa! Spännande att följa dig där, o kul att se att du har det bra. Inte som här hemma direkt, som du skrev, svårt att förstå hur det är när man inte har varit där.
Schysst med lägenheten!
Hoppas du hittar nå jobb snart, håller tummarna för det.
Coolt med arabiskan, å du, du har ju inte pluggat språket så jättelänge direkt så jag skulle säga att du är skitduktig som ändå kan prata lite och göra dig förstådd....
Sköt om dig o sov på du om du är trött ;)

Stor kram
// Gisela